Australian Day

Hej pa er allesammans!
Kul att ni ar aktiva med kommentarerna, keep it up! Felicia undrar bara var hennes foraldrar haller hus (Fast vet ju iofs att pappa ar lite ovan vid datorer sa det ar okej)


Tankte bara borja med att skriva att vi nog blir kvar i Melbourne resten av restiden och livet. Vi har namligen skaffat Melbourniska pojkvanner sa kanner inte att det vore ratt for nagon att aka vidare.

Igar var det som sagt Australian Day och vi hade en heldag av firande!

Det kandes ovant att sova i vaningssang eller bunks som det heter har. Vi vaknade runt nio och skyndade ut till de delade duscharna.

Vid tolvtiden motte vi upp Rick (Sue's kompis son) pa stan och blev guidade runt i nagra timmar. Besokte Chinatown, nagra fina parker, nan gata som tydligen var trendig fast som endast var laskig nar vi var dar! Rick ar pratisen nummer ett sa han passade perfekt som guide. Vi hann stota pa tva superlaskiga gubbar och han forsakrade oss om att det var den enda gangen nagonsin han traffat sana i Melbourne, sa skont att vi ar sakra! 

Efter ett besok pa en supermarket dar vi var riktigt smidiga pa att betala ("Waiting for assistance"x10) sa akte vi mot BBQ Nr 1, svettiga och snygga kande vi oss sa det var harligt.
Vi var dar i nagra timmar, at och forsokte bekanta oss lite med manniskorna dar trots att vi alla hade var varsta engelska-dag ever. Folk lekte riktigt kul lekar dar. Exempelvis "Wizard stick" som gar ut pa att man ska dricka sa manga ol som ens egen langd. Efter varje ol man dricker sa tejpar man fast en ny med silvertejp pa den. Tillslut gar man alltsa och dricker ur en superlang stav typ, kul ide! Som de olalskare vi alla ar sa vann vi overlagset denna tavling. Lovade aven att fora den med oss till Sverige sa ni har nagot att se fram emot dar hemma.

Hade sedan planerat att aka hem till varat Hostel och frasha upp oss lite, byta vara smutsiga klader osv men vi blev tyvarr overtygade av Rick att det var superonodigt att aka in till stan och tillbaka sa vi fick fortsatta till BBQ Nr 2 med vara blanka ansikten och halvsmutsiga klader.

Barbeque2 var hos var van Rob. Han bodde superfint med pool, massa rum och massa djur. Vi borjade med en rundvandring i huset och knappast var nar vi kom in i det stora sovrummet och han typ "Hi mum, these are the swedish girls" sa lag hans mamma i en stor sang och kollade pa tv, haha, kandessomattvaramedienfilm-moment! Far sana moments ofta har!

Nu har vi lite brattom men det var kul i alla fall. Vi korde pingis och diskuterade svenska saker, som vanligt. De hade kopt rekordelig cider for endast 7 dollar styck = 49 kr!

Kul grej ar att alla gar pa toa med olast dorr. Tre av de husen vi varit i har inte ens las sa man kanner sig riktigt bekvam. Oppnade val toadorren pa minst fyra personer pa gardagens party, trots knackningar. De ar bara saaa avslappnade hahaha.

Vi grillade i alla fall majs ("sooooo weird!!!") och vegbiffar. Och kottatarna fick aven testa pa att ata kangurukott. Det var gott! Skulle egentligen atas jatterott, men det protesterade vi alla mot. Var mort sa tove!

Fick aven lite spraklektioner igar, eftersom det som sagt var var varsta engelska dag ever :'(. Typ sahar var det:

"we we're at joe's house"
"HAHAHA you say joe? we say joe"

Lat typ exakt likadant alltsa! Men det tyckte inte dom. Blev aven skrattattack varje gang vi sa Jaime och Sue, sa skont att uttalet ar korrekt.

Pa lordag aker vi i alla fall vidare mot Canberra. Det kommer kannas trakigt att lamna vart nyfunna kompisgang men forhoppningsvis hinner vi med en avskedsutgang imorgon.



SOLIGA HALSNINGAR FRAN GANGET!

Kommentarer
Postat av: Bengt

Kul läsning som vanligt!

Men om ni tror att ni ska få sympatier bara för att ni är lite svettiga så lyckas inte det. - 11 på termometern här i morse. Lite svett är efterlängtat.

Skönt att Australierna har civiliserade tävlingar på sin dag. Vad är det för fel på små grodorna.

Tycker förresten att det är orättvist att den som är längst ska få mest öl.

Skönt att ni lämnar pojkvännerna bakom er. Australien befolkades väl ursprungligen av straffångar så det är inget lämpligt sällskap : )

sköt om er

2011-01-27 @ 09:42:21
Postat av: jossan

Vaaa kommer nu inte tillbaka?? :O

Bäst att jag kommer och hämtar er snarast ;D Såhär kan det inte gå till. Hihi

Nattis jag ska svara på ditt mail på facebook men det funkade inte när jag skulle göra det =( Svarar så snabbt som möjligt.

Idag har vi minus 10 grader hemma. Jippie va skönt :D Är ni avundsjuka? ;)

Saknar er fortfarande massor!

Massa kärlek till er <3

2011-01-27 @ 09:51:40
Postat av: Lovisa

Lååter som ni har det bra. Har ni inte träffat backpackers på hostelet? fast när ni har sådana bra vänner förstår jag att ni inte behöver leta! GULLON. Miss you

2011-01-27 @ 16:09:12
Postat av: Millis

Lämnar ni mig?! Haha, det låter som att ni hade en riktig toppen dag igår. Jag förstår att det kommer att bli tråkigt att lämna era buddies men ni kommer säkert att träffa många fler under resans gång<3



Hoppas allt går bra på erat hostel, saknar er!



Massor av pussar och kramar<3<3

2011-01-27 @ 17:09:59
Postat av: Cattis och moster Maria

Hej tjejer!

Maria tycker att ni snarast bör komma hem, det verkar vara ett ohälsosamt och farligt liv ni lever där! Jag blir ju också lite orolig, jag som inte dricker öl, ska vi behöva leka den där leken hela sommaren eller ?? Då kommer förvisso morbror Mikael och Christopher att bli glada... Men att det skulle gå så där fort att få pojkvänner det trodde jag aldrig, har förvisso hört att killarna i Australien är charmiga, men jag tycker Bengt har en bra poäng, betänk deras bakgrund!!

Saknar er men njuter av att få en inblick i den stora världen via er.



Tusen pussar och kramar

2011-01-27 @ 19:09:33
Postat av: Mormor

Hej mina små gullvipor. Nu måste jag nog beställa en biljett till mig så jag ser att allt går schysst till verkar ett riktigt livat land ni har kommit till och jag förstår att ni hade det fint hos Sue. Idag är det fredag och vi ska titta på Lets dance med Jossan och äta bakpotatis med skagenröra inte helt fel vara rädda om er och tusen kramar från mormor. s Mamma o jag har idag varit på waldermarsudde och sett en utställning av Anders Zorn och ätit lunch där tänkte på när vi var där tillsammans puss puss

2011-01-28 @ 17:00:30
Postat av: Jenni

Åh kul! Roligt det verkar!

Det med uttalet fick jag också många skratt för, vårat j-uttal är ju y för dom. puss tove.

2011-01-28 @ 17:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0