Tankte bara saga...

Att vi har besokt ett museum!

VARA PARTYLATAR!



Fast typiskt, vi kan inte lagga in videor direkt, sa ni far klicka pa lankarna.

http://www.youtube.com/watch?v=A6Hb1jwCv64

http://www.youtube.com/watch?v=pa14VNsdSYM

Nar de har latarna kommer nar vi ar ute skriker vi och dansar hysteriskt. "You girls always sing to eachother when you're dancing" sa kompisarna i Melbourne. Vi ba halla det ar ju only girl!!!




Brisbane

Hej pa er alla!


Nu befinner vi oss pa en backpackerbyra i Brisbane (=gratis internet<3), kom hit igar sa ej hunnit se sa mycket av staden men paminner lite om Melbourne tycker vi alla. Alltsa mysigt!

Igar spenderade vi kvallen i det supermysiga DVD RUMMET pa hostelet, LYX! haha. Vara forvantningar var skyhoga nar vi sag att det fanns dvdrum och vi forberedde oss pa en myskvall de luxe. Nar vi kom upp sag vi en sondertrasad soffa, tva ackliga stolar med trasigt ryggstod och en superliten tv. Besvikelsen var obeskrivlig! Fixiga som vi ar sa blev det dock mysigt anda, slangde nagra lakan over soffan, fixade te och mumsade pa vara goda Coleskakor medans vi kollade pa Alpha Dog. Ikvall ska vi i alla fall utforska Brisbanes uteliv, hoppas pa att hitta nat kul stalle och kul manniskor!

Imorgon bar det av till Noosa, som vi har hort ska vara en supermysig och fin stad.
Sen blir det pressat schema med forst Fraser Island i 3 dagar, sen buss i 15h (!!) till Airlie beach dar vi ska ut och segla vid Whitsunday island, saaa spanda infor vara aventyr som vantar. Pa Fraser Island ska vi aka runt i Jeepar, eftersom det ar en sando. Sen ska vi sova i talt och typ fanga vara egna hajar som vi grillar over var egentanda brasa. Passar oss perfekt!


Nu ska vi ut och leta saker till resorna som vantar. Sen ska vi hem och ata pasta med tomatsas, mmmmm, hungrig som alltid!

Ha en kul friday night i Sverige! Halsningar fran REEEEEEEEEEEEESGANGET!

Grattis till världens bästa pappa!

Grattis pappsen pa din fodelsedag, hoppas du far en toppendag med massa tarta och fina presenter!


Har kommer en liten film till dig <3

Pussar och kramar fran dina tjejer.

Update fran surfproffsen

Pa begaran tankte jag nu skriva lite mer om surfcamp! Forstar om ni ar nyfikna till tusen!

Kom dit pa kvallen som sagt och ni vet alla hur bra den borjade hihi. Fcik veta att forsta surflektionen skulle borja kl 8 morgonen efter sa vi skulle bli vackta vid 7, skont med sovmorgon! Kom dit och var helt vilsna som vanligt, men snart kom surfinstruktoren (bruniskille med blont har saklart). Hade genomgang om lite hur vattnet funkade och hur bradan sag ut och vad allt hette. Instruktoren var iaf superskamtig HELA tiden och hade inte direkt brist pa sjalvfortroende.

De viktigaste reglerna att komma ihag nar det kommer till surfing ar iallafall: LOOK COOL AND DON'T PEE IN YOUR WETSUITS!!

Lyckades saklart utmarkt med det forsta iallafall haha.


Sen gick vi ivag med vara snygga vatdrakter pa och den tunga bradan i handen, gick till stranden som lag en bit bort och sen var det bara att hoppa i vattnet!! Vagorna var superstora och man fick nagra liter vatten i sig varje gang man forsokte rora sig ut i vattnet. Sen gallde det att forsoka fanga vagen, genom att snabbt hoppa upp pa bradan, kolla bakat for att se nar vagen kom, paddla garnet med armarna, fanga vagen och sen stalla sig upp. Superlatt!

Hihi nej men var roligt men verkligen svart, Tove hade ju redan surfat en gang tidigare sa lite fusk for henne men hon och Felicia var iaf duktigast av oss, jag och nattis kampade for att stalla oss pa bradan men gick inte sa bra tyvarr. Och nu nar ni sett bilderna kan ni ju bara ana vara smartor i handerna!

Hela campet var ganska oorganiserat sa ingen hade typ nan koll pa vilken tid man skulle surfa, sa andra dagen hamnade vi med en grupp som skulle ha sin 4:e lektion sa da fick man genast angest eftersom dom skulle vara mycket battre an en sjalv vilket de ocksa var, plus att vagorna var mycket hogre och starkare sa fick kampa sig ut i vattnet varje gang och sveptes alltid tillbaka 10 m nar vagorna kom med ca en sekunds mellanrum haha.

 

Sjalva surflektionerna var ca 2 timmar sa resten av dagarna fanns det inte sa mycket att gora, vi solade mest och at maten som var jattegod!! Det var val det basta med hela campet hade varsta buffeerna till bade frukost, lunch och middag sa saknar det.

 

Pa kvallarna var det lite festligheter vid brasan haha, lite trakigt dock for kandes som alla som jobbade dar hangde med varandra bara och var typ mycket stora gang, men var mysigt.

 

Sa nu vet ni allt om hur vi hade det, hoppas fellis uppdaterar om allt annat kul vi haft for oss!

 

Pussar och kramar fran Matilda


Ni behover inte oroa er over...

Hej foraldrarna och kompisarna och aussiekompisarna!


Hoppas ni har det riktigt kyligt, mohahaha. Fast ni behover inte vara avis nar vi har 45 grader i vart rum pa natterna och samsta flakten nagonsin. Idag blev det harliga tre timmars somn for mig och Matilda, som korde pa en sista utgang har i Byron. Vi har blivit riktigt vana vid att ga upp, stresspacka och checka ut efter sena natter ska ni veta. Nu har vi precis bokat Fraser Island och Withsunday sa ar mycket nodja och glada.

Nu kommer i alla fall ett riktigt spexigt inlagg fran Felicia och ganget!!!!

Ni behover inte oroa er over:

... Att vi ater for lite! Ar konstant hungriga vilket leder till att vara portioner ser ut som sportiga tonarskillars. Numera vagar vi aven ta for oss av gratismaten pa hostelet och fixa sasbuffe.

... Att vi skrattar for lite! Lite somn har lett till mycket skratt. Fy vad kul allt ar ibland. Vi ar skojganget nummer ett! Det basta ar att ingen forstar vara skamt, da kan vi skratta extra mycket.

... Att vi gar for lite! Som Tove har namnt sa gar vi overallt. Vi fattar anda inte tunnelbanan och det ar alltid langst till de billigaste mataffarerna.

... Att vi dansar for lite! Vi ar danssugna hela tiden och nagra kvallar har vi dansat vi flera timmar i strack. Ni behover heller inte vara oroliga att vi dansar for seriost for vi brukar kora pa fulast dans vinner.

... Att vi sover for mycket! Har faktiskt varit duktiga pa att ga upp trots sena natter. Det ar inte sa latt att sova vidare nar alla i rummet borjar vakna och skaka pa sangarna.

... Att vi glommer hur man pratar svenska! Har hangt med Ellen, som Felicia kanner sen hemma, i nagra dagar nu och aven med andra svenskar i Sydney och har i Byron, sa ingen brist pa svensktalande. Dessutom ar det inte helt ovanligt att man sager "Sorry, is this taken?" pa hostelet och far ett "Nej, den ar ledig" till svar, haha.

... Att vi simmar ut for langt! Efter surfingen sa ar vi verkligen trotta pa vagor. Surflektionerna var i princip en och en halv timmes saltvatten i ogonen, munnen och nasan sa nu far det vara nog. Innan surfis var vi dessutom vagradda, sa vi har aldrig befunnit oss dar vi inte bottnar i vattnet, haha.

... Att surfarna ar osakra pa sitt utseende! De tycker att de ar de snyggaste som nagonsin vandrat fram pa en strand. Vi ska forsoka filma en nagon gang, de ser ut som en riktigt overdriven parodi pa David Hasselhoff.

... Att vi har for mycket pengar kvar pa mobilerna! Vi har namligen 0 kr kvar helt plotsligt. Tydligen fattade vi inte riktigt var kontantkortsdeal dar.

... Att vi har for lite smeknamn pa saker! Forstar att ni oroat er mycket for denna. Men typ sahar later det konstant:
"Vem har solis?"
"Storis?"
"Nej, ansiktssolis"
(konversation om solkramen, som vi for ovrigt har usel koll pa var den ar hela tiden)

Tonis= tonfisk, kylis=var alskade kylvaska, tandis=tandkramen osv i all oandlighet. Har aven smeknamn pa alla personer vi traffat forstas och aven pa alla platser vi varit pa.


Men nu ska vi strax slutis for vi ska ga till en vacker fyris.

Forresten sa var turen i Nimbin for mig, Tove och Ellen igar lyckad. Det var kul att se och var gulligt och fint! Jattefarglatt med typiska hippiebudskap overallt,  hönor som gick omkring och mycket hundar. Var busschauffor paminde om skolbusschaufforen i Simpsons, sa bara det gjorde ju resan vard! Vi blev erbjudna en hel del "good cookies" pa gatorna och det kandes verkligen annorlunda. Superkonstigt att det finns stallen som ar sadar, men haftigt att se i alla fall.  


Hörs snart pluttisar!


Bildisar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Antligen! Pa dessa datorer kan man ladda in bilder utan att det kostar=dromscenario! Vi sitter just nu pa vart hostel och svettas bort. Ellen ligger borta i poolen, sa avis pa henne. Jag(Felicia), Tove och Ellen ska snart aka ivag till Nimbin som ar nagon slags hippiestad har i narheten. Vi tog den billigaste turen och travelradgivaren sa att den sooooog stenhart och att vi kommer ha supertrakigt, sa det gjorde oss forstas otroligt taggade, haha. Ska halla oss ifran drogerna i alla fall, sa oroa er inte for det!




Bondi beach



Soluppgang pa Bondi



Favvokortleken



Strandpromenad vid Bondi



Resganget!



Surfskadorna!!! (allas hander utom Tove som klarade sig utan)



Livisarna



Harbour bridge











Rummet pa Bondi, ovanligt valstadat!

 

Resganget lyxar till det i bubbelpoolen pa vart hostel i Canberra. Bruna var vi ocksa.



Sandy i Grease!



Livsnjutare i Coffis



Spexarna!



Basta kompisar pa surfcamp







Prommis till Operahuset i 1000 grader



Gratismackan!











Resganget, Ellen och flygkompisen Christian



Vi och vara hotselvanner i Sydney





Liten update

Hejs!

Kanns som att det var evigheter sen man satt framfor nagon dator. Jag tror att det var sa ocksa, alla dagar gar in i varandra och man har noll koll pa hur mycket tid som gar eller vilken dag som var och ar vilken. Kanns aven som att man har hur mycket som helst man vill skriva om. Far se vart det landar. Har ju som vanligt ingen tid.

Nu ar vi i Byron. Helt underbart stalle! Typ never ending strand och supermysig stamning! Det far varmt och sol, men inte sa stort varmt som det var i Sydney. Sa skoooont! Ar sa himla konstigt att tanka sig att ni har sno hemma. Det kanns som att man hoppat till sommaren och att ni har samma vader hemma, eller typ svensk sommar. Det gar likom inte att forsta att det ar februari och att vi ty nyss firade jul och nyar. Jattemarklig kansla. Vi liksom gar runt och lever i en fantasivarld kanns det som, eller iaf jag, dar allt bara ar en massa av tid. Men jag klagar inte.

Tva ganger har jag dock kannt att vi trots allt ar pa andra sidan jorden och verkligen fortstatt det. Forsta gangen var nar man sag Operahuset och den andra gangen var pa surflagret som vi kom ifran i forrgar.

Tank er liksom ett place i tropisk miljo i en hala. Alla bor i typ byggarbetarbaracker och precis intill stranden. Kanns som att bo mitt i skogen. Vi anlander typ nio pa kvallen och ar lite smatt deppiga eftersom bussen varit tva timmar sen vilket resulterat i att vi missat middagen. Det kanns som att all kanner alla och vi ar helt lost. Efter att ha atit enmiddag bestaende av vita mackor med ost och marmelad beger jag och Matilda oss till toaletten. Jag gar med nasan i vadret och forsoker tyda vilken som ar tjejtoaletten nar matilda hojtar till bakom mig och typ "ehh, Tove?" och ryggar tillbaka.Varpa jag tittar ner pa marken och ser hur det under min fot, som ar pa vag at ta ett stort kliv och alltsanu befinner sig i luften, ligger en orm. Da bjod jag pa ett riktigt tjejskrik. FY FAAAN! Sager jag bara. Var ingen jattestor orm, men var cirka 1,5 meter och kankse 4 cm  diameter. Brun med svart monster. Vi vet fortfarande inte riktigt om den var giftig eller inte. Men jag var livradd resten av lagret och skitnojig, haha. Kandes som att det skulle ringla upp ormar i sangen pa natten och att de skulle attackera fran varenda buske.

Nu rinner tiden ut. Och maste logga ut. Men uppdaterar snart igen!!!

Tove


Mot Coffis

Hejsan!!

Har inget superkul att beratta for ovanlighetens skull men tankte att ni skulle fa lite uppdatering anda!

Idag blir en seg dag for oss, aker med bussen till Coffs Harbour ikvall kl 11 men checkade ut vid tio och har ingenstans att lagga vara harliga ryggor sa blir att hanga lite pa hostelet och vakta var packning hihi. Men ganska skont anda for alla ar vi trotta!

Bussresan kommer ta 7,5 h men gar lite fortare om man aker pa natten plus sparar ju in en natts hostelbetalning, toppenbra ju! ser aven fram emot att ga och handla matsack till bussresan haha, vi lever for matstunderna!

Har inte bokat nagon surfcamp an men lutar at att det blir onsdag-fredag, verkar finnas gott om platser sa darfor vi varit sa sega att boka men vi ar iallafall taggade pa att bli surfproffs hihi.

Kanns bra att lamna Sydney och se lite annat har nastan blivit lite segt har, kanns lite som att har man sett operahuset och Harbour Bridge finns det ej sa mycket mer att gora forutom att ga runt och kolla in staden vilket vi som sagt gjort hela tiden.


Pussar till er alla, SAKNAR ER!

Tuffa tjejer med onda fotter

Halla dar hemma!

Vi har last att ni har snokaos hemma och tycker saklart mycket synd om er, typ, mest tycker vi dock synd om oss sjalva. Har har det namligen varit mulet, blasigt och delvis regn i tre dagar nu. Men vi ar ute pa vara omma fotter i alla fall.

Snala, sorry jag menar saklart ekonomiska, som vi ar sa betalar vi inte for buss. Fotterna ar gratis och det kanns, haha. Igar tog vi en promis till Paddington som vi fatt tips om, tack for den. Vi irrade runt lite dar inne och det var jattegulliga hus, men inte sa mycket mer. Nar vi har gatt ett tag kommer i fram till vattnet och inser att vi ar utanfor kartan. Kan ju laggas till att jag ar guide, vilket ocksa ar en anledning till mycket extrapromenerande.
gick och gick en massa i alla fall och till slut kom vi fram till kanda omraden.

Fuck nu ar tiden slut. Matse sticka.

Puss fran Tuff

Livet down under

Hej Sverige!

Nu sitter va har pa hostelet sista natten i Bondi, kanns ganska skont att aka tillbaka till Sydney faktiskt, Bondi var fint och harligt med sol och bad men annars fanns det inte sa mycket mer att gora faktiskt. Kommer ju forhoppningsvis se fler livisar och raddningsaktioner pa andra strander!
Men ni kan vara lugna vi tjejer ar alla som fiskar i vattnet sa vi behover ingen raddning!

Idag har vi funderat lite pa framtiden har i Aussie-land, vart vi vill ta oss och vad vi vill gora. Ar lite taggade pa ett surf-camp som var over en helg eftersom vi kanner att surfa ar ett maste nu nar vi ar har pa andra sidan jorden, men far se vad vi bestammer oss for! Aker nog iallafall fran Sydney mandag eller tisdag for att borja aka upp mot kusten, ska bli skoj!!

Nar det kommer till brunheten ar laget inte pa topp, har ju fatt farg om man jamfor med nar man kom hit men kanner sig ju blekast ever nar man jamfor sig med andra!! En chockartad nyhet ar dock att Tove ar den som brant sig mest, hur gick det till liksom ?! haha. Fast alla har vi tyvarr brant oss lite sa skarpning med att vanta med solkram vid molning vader.

Nu varit i Austalien hela 3 veckor, kanns som tiden flygit forbi men anda inte, kanns som langesen vi var i Melbourne hos Sue. Lite smastrassade over att nastan 1/4 av resan gatt men fortfarande lang tid kvar och mycket kvar att uppleva ska vi forsoka tanka!

Stord grej som hande igar kvall forresten. Pa planet till Melbourne fran Sverige pratade vi lite med en svensk kille, han skulle vara i Adelaide typ 5 veckor sa vi skulle inte vara pa samma stalle alls.
Sen igar nar vi provade pa utelivet i Bondi ser Nattis honom inne pa samma stalle som vi!
Sa vi blev kompisar pa nytt haha, han skulle stanna i Sydney nagra dagar till sa kanske skulle ses nat, kul iaf att varlden ar sa liten!

Skulle laddat upp lite bilder fran Bondi beach nu, speciellt till dig Jossan som ar sa trogen var blogg! Men hittade ej kamerasladden och tar tjugo timmar att ladda upp, men kommer nagra bilder snart, LOVAR!


Puss Puss till er alla fran Matilda och ganget
























































































bondiiiiiiiiiiiiiii beach!

Varmaste veckan i Sydney pa 100 ar. Varmaste natten i Sydney sen de borjade mata!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi sov inte sa mycket den natten. Drack mest vatten och torkade svetten med lakanen. Ingen av oss har nagonsin varit sa varma.

Men nu ar det svalare, sa nu saknar vi forstas varmen. Igar lag vi pa stranden och pa kvallen var vi och sag Black Swan pa bio. Tror inte den har kommit till Sverige annu, sa yes! Biosalongen var jattestor och lyxig. Man hade nastan som ett eget bort bredvid sig och jattestora armstod. Filmen var laskig sa en del partier missade vi tyvarr nar vi kollade in i vara hander, men den var bra!

Som vanligt ar det stressigt att hinna med internet. Klockan tickar och jag ar redan uppe i tre dollar.

Idag har vi planerat att gora ingenting, haha. Ska lasa lite och hanga pa hostelet. Kanske spela lite pingis, som jag ager Jim pa. Ikvall ska vi testa pa utelivet i Bondi. Vi har forresten redan sett tva olyckor pa stranden vilket innebar att vi aven sag de varldsberomda livraddarna och filmteamet. Tror nog vi lyckades komma med i bakgrunden atminstone en gang sa vi ar mycket nodja.

Var forresten aven med i nagot tv-program i Sydney dar vi fick varsin gratis macka, eftersom programmet gick ut pa att gora flest mackor. Stackars mackgoraren hade statt dar i over 30 timmar och brett. Jag far ju ofta kritik over att jag brer sa langsamt, sa det kandes som en tavling for mig. Nar vi fatt var macka fick vi aven intervjuas i ett radiogprogram sa vi ar sa gott som kanda nu! Perfekt!

Hmm, vad ska vi mer beratta? Eller ja, nu gick Matilda, sa vad ska jag beratta? Vi har tagit det ganska lugnt i nagra dagar, sa det har inte hant sarskilt mycket egentligen. Jag och Matilda har last ut vara forsta bocker i alla fall! Och hela ganget ar hungriga dagarna i anda.\

Igar vart vi utelasta eftersom var nyckel hade slutat fungera. Efter 235234 forsok att ringa pa nattjourtelefonen tipsade en tjej oss om ett annat nummer, sa till slut blev vi inslappta av en nyvaken night manager, pinsamt men tur att det loste sig. Hade redan borjat stalla in oss pa att sova i tv-rummet.

Nu ska jag nog ga och fika.

Vi saknar er alla!


PUSPUSS fran Felicia och ganget som halsar!!!!!

Grattis Pappa!

Hoppas du har haft en superbra dag! Tankte forsoka spela in nagon fodelsedagshalsning, men det kanns lite pinsamt har pa internetcafet, plus att det verkar ta nagra ar att ladda upp filmer. Men det kanske kommer senare.

Asch, nu funkar det inte att ladda in bilder eller nagonting sa det blev ju inget jatteparty grattisinlagg tyvarr. Ska nog springa ivag och kopa lite fina Australienpresenter i alla fall, typ minimala I<3Australia-shorts och kangurutassar att ha som nyckelring (jepp, riktiga!).

Vi ses om nagra veckor! Eller manader!

FELICIA

Tjaba!

Sitter har i varldens minsta shorts och ett litet linne och svettas nastan ihjal. Ar val kanske ocksa for att jag och Nattis varit flitiga vid gasspisen med var quorngryta och pasta. Yes, jag ater quorn aven i Australien! Nu fick ni antligen den fragan besvarad.

Det kanns okej har i Sydney. Jag har, precis som alla andra, varit lite depp och saknig efter Melbourne, men det kanns saklart battre och battre. Kanns ju i allla fall positivt att vi saknar Mellis och inte Sverige, hihi. Saknar dock mina dagisbarn en massa ocksa!!!!! (mitt favorittjatamne!).

Idag var vi som de andra namnt pa stranden och det var jattevagigt! Ar ovan att bada i vagor, men det ar kul. Stod aven skyltar uppe med "Dangerous" overallt, sa vi kande oss riktigt trygga. Nu har vi sand overallt och forhoppningsvis har vi fatt lite mer farg.


Hm, kandes som jag hade supermycket att skriva innan men nu star det still saklart. De andra haller i alla fall pa att duka fram maten i bakgrunden, sa det kanske ar lika bra att sluta.

Miss yaaaa! Pusspuss

Om nagon traffar Hampus sa pussa pa honom en massa fran mig.

Hej mina vanner och alla som jag kanner!

Eftersom vi har gratis internet har pa hostelet ska vi nu passa pa att uppdatera massvis!!

Eftersom Tove namde varmeboljan som rader har sa ska jag inte ta upp det igen men hett ar vad det ar har.

Forsta dagen i sydney (kom pa eftermiddagen efter att ha suttit i en buss med 0 aircondition+kokhett golv i nagra timmar) bestamde vi oss for att besoka Darling Harbour. Var en jattemysig hamn med massa batar, shoppingcentrum osv. Tog en Frappucino fran Starbucks och satte oss ner vid hamnen och mos sen rorde vi oss hemat i den trpoiska sommarnatten.

Igar tog promenerade vi som sagt till operahuset och pa kvallen blev det utgang for att forsoka pigga upp oss lite. Blev ett lite backpacker stalle som lag jattenara varat hostel. Var kul och hade ett band som var bra som spelade dar, dock aldrig svettats sa mycket i hela mitt liv som da!

Pa lordag lamnar vi sunkhostelet efter oss (fast nu blivit ganska hemma har och haxan lamnade oss idag, wihoo!) och drar till Bondi Beach!! ska bli superharligt att bo vid stranden eftersom bada ar allt man vill gora i det har vadret. Kommer saklart ocksa hanga mycket med livraddarna dar eller i alla fall bli raddade nar nogon av oss dras med i nagon farlig strom vilket vi fick lite forsmak pa idag pa Manley beach.

Haha juste Sue var sa gullig ringde oss igarkvall nar vi satt coh at middag och ville varna oss for cyklonen som skulle inta Cairns, hon tyckte absolut vi skulle aka nagon annanstans! sot hon ar. Aven vara Melbourne vanner avradde oss haha men sett nu pa nyheterna att det nog ej blev sa farligt och vi ska ju inte upp dit forrans om typ en manad sa da ar det nog lugnt :D

Pussar och kramar till er alla, skickar med lite varme harifran till er!! xo Matilda

This is Tove calling, again

Halla gott folk!!

Har sitter en kletig tjej och forsoker forsta vad de sager bakom mig. Det gar inge vidare, hostelet ar invaderat av fransman/fransyskor. Mycket harligt eftersom de ar riktiga hojdare pa engelska! Tur att Felle har jobbat som franskalarare sa hon kan oversatta for oss.

Det kanns trisst att skriva om vadret igen, men det ar verkligen sjukt varmt! Och ingen AC nagonstans. Stort. Var frizoon ar Coles, mataffaren, som har hyfsat kallt. Vart rum ar 100 grader varmt, fuktigt (eftersom jag och felle har var tvatt hangande pa tork darinne) och har total syrebrist. Det ar otroligt att det gar att sova alls. Men det ar lite exotiskt trots allt. Nasta gang ska jag bara se till att vara med att slass om att sova nere.

Igar var vi pa en tur i staden. Trodde att Sydney skulle kannas mycket mer europeisk an vad den gor. Kanns snarare som Bangkok an nagon annanstans jag varit. Men nar man val stallt om sig sa ar det en fin stad liksom, valdigt ren!

Operahuset ar numera en bock i "byggnader jag har sett". Vet inte rikigt vad jag ska skriva om det, men det ar stort snyggt! Ser ut som pa bilderna, sa jaaa. Ni vet ju liksom.
Kande oss i alla fall rikigt hurtiga nar vi gatt och gatt och gatt i varmen. Den kanslan forvann dock snabbt efter att vi kommit ut langs kusten i Botnaic Garden, som sa smaningom leder en till Operahuset, eftersom det var vi och 100 joggare som trangdes pa vagen. Assa helt stort att man frivilligt vill jogga nar det ar minst 40 grader ute! (Det kankse vore nagot for dig Pappi?).  Tog dock bort lite av mysighetskanslan nar man gick langs vattnet, och det for forsta gangen flaktade lite, att standigt ha nagon flasandes i nacken.

Idag unnade vi oss en dag pa stranden. Mer specifikt Manly Beach. Mycket underligt vader. Har varit allt mellan (ahh, nu kom matilda och sa att det var svalare i vart rum, YES! Hoppas hon talar sanning!!) molningt, regn och stekande sol. Kunde ligga och steka pa stranden nar solen plotsigt gick i moln, det kom nagra stank och sen stekande hett igen. Detta landet ar skuumt!

Nu har solen i alla fall tagit for forsta gangen. Jag ar nu inte langre vit utan ser snarare ut som en spracklig polkagris. Jag fattar inte vad jag gjort med solkramen, men hela min overkropp ar flackig av branda partier. Min hogra hand ar nu mera helt rod, hur tusan lyckas man branna en hand?!!

Nu borjar de andra hli otaliga, och star och gor sig lustiga over yttligare en av mina felsagningar. Bast att lamna over datorn och istallet ga och smorja in min stackars kropp.


Svettiga kramar och pussar och allt sant fran Tove och Australien


depp och SVETTinlagg!

Hej pa er!

Nu ar vi i Sydney!

Canberra var, precis som alla sagt, valdigt lame. Kandes som en opersonlig liten smastad utan manniskor. Vi roade oss i alla fall med shopping och solning. Var riktigt behaglig temperatur i vart rum dar vi sov atta personer! Var 38 grader i skuggan hela dagen och noll cirkulation i rummet. Tog oss i alla fall ett svalkande dopp i den lyxiga poolen i kallaren.

Tove halsar att hon sag en kanguru fran bussen! Busschaufforen var namligen nara att krocka med den sa det blev en harlig tvarbroms. Vi andra tre ar avis.


Kanner oss tyvarr ratt nere just nu. Vi bor pa ett luffigt hostel i utkanten av chinatown och har fatt en laskig roommate. En haxliknande tant som inte har nagra lakan pa sangen. Vi har i alla fall last in alla vara vardesaker ordentligt och nu gar vi in och tittar till rummet lite da och da. Nu ar hon dock borta, sa det hela kanns mycket skumt och vi lar tyvarr sova som pa nalar. Kanner oss aven supersakniga efter ganget :(((( Men vi forstar saklart att det bara ar onodigt sa vi ska blicka framat!


Hor av oss med lite skojigare sydneyupdates snart. Pussar!!!


Och juste, SVETTinlagg var det ju ocksa. Det ar sjukt varmt har! Bara rinner bort typ!!

RSS 2.0