<3



Sunset St Kilda



Delar ur det alskade ganget








We <3 Australien




Powerwalk i lyxkvarteren hos Sue

Mot Canberra ( "ah it's so lame! so embarassing we've got such a crappy capital..." )

HEJSAN!

Sista dagen i Melbourne idag, saaad! bussen gar vid 8 ikvall men har last in vart smidiga bagage har pa hostelet sa ska val forsoka vandra runt i stan lite och aven besoka Victorian Market som ligger precis vid vart hostel.

Igar traffade vi iallafall ganget en sista gang, akte till en strand vid namn St Kilda beach. Kollade the sunset tillsammans, var ju tyvarr den samsta solnedgangen de nansin hade sett sa det prickade vi in bra!Gick ner pa ca 2min sa hann njuta ganska lange. Men de ar sa gulliga skams ju typ jattemycket nar nat blir fel sa tyckte val det var pinsamt att vi ej fick se en fin solnedgang, vi var dock glada over att ha sett den overhuvudtaget.

Vi har iallafall sagt at alla att dom far komma och bo hos oss i Sverige nar dom kommer pa besok sa ni kan ju forbereda er pa att det kan komma att bli lite trangt!

Hors snart! Tack for er kommentarer, we love them! Extra tack till Felicias pappa som kommenterar flitigt!!

Australian Day

Hej pa er allesammans!
Kul att ni ar aktiva med kommentarerna, keep it up! Felicia undrar bara var hennes foraldrar haller hus (Fast vet ju iofs att pappa ar lite ovan vid datorer sa det ar okej)


Tankte bara borja med att skriva att vi nog blir kvar i Melbourne resten av restiden och livet. Vi har namligen skaffat Melbourniska pojkvanner sa kanner inte att det vore ratt for nagon att aka vidare.

Igar var det som sagt Australian Day och vi hade en heldag av firande!

Det kandes ovant att sova i vaningssang eller bunks som det heter har. Vi vaknade runt nio och skyndade ut till de delade duscharna.

Vid tolvtiden motte vi upp Rick (Sue's kompis son) pa stan och blev guidade runt i nagra timmar. Besokte Chinatown, nagra fina parker, nan gata som tydligen var trendig fast som endast var laskig nar vi var dar! Rick ar pratisen nummer ett sa han passade perfekt som guide. Vi hann stota pa tva superlaskiga gubbar och han forsakrade oss om att det var den enda gangen nagonsin han traffat sana i Melbourne, sa skont att vi ar sakra! 

Efter ett besok pa en supermarket dar vi var riktigt smidiga pa att betala ("Waiting for assistance"x10) sa akte vi mot BBQ Nr 1, svettiga och snygga kande vi oss sa det var harligt.
Vi var dar i nagra timmar, at och forsokte bekanta oss lite med manniskorna dar trots att vi alla hade var varsta engelska-dag ever. Folk lekte riktigt kul lekar dar. Exempelvis "Wizard stick" som gar ut pa att man ska dricka sa manga ol som ens egen langd. Efter varje ol man dricker sa tejpar man fast en ny med silvertejp pa den. Tillslut gar man alltsa och dricker ur en superlang stav typ, kul ide! Som de olalskare vi alla ar sa vann vi overlagset denna tavling. Lovade aven att fora den med oss till Sverige sa ni har nagot att se fram emot dar hemma.

Hade sedan planerat att aka hem till varat Hostel och frasha upp oss lite, byta vara smutsiga klader osv men vi blev tyvarr overtygade av Rick att det var superonodigt att aka in till stan och tillbaka sa vi fick fortsatta till BBQ Nr 2 med vara blanka ansikten och halvsmutsiga klader.

Barbeque2 var hos var van Rob. Han bodde superfint med pool, massa rum och massa djur. Vi borjade med en rundvandring i huset och knappast var nar vi kom in i det stora sovrummet och han typ "Hi mum, these are the swedish girls" sa lag hans mamma i en stor sang och kollade pa tv, haha, kandessomattvaramedienfilm-moment! Far sana moments ofta har!

Nu har vi lite brattom men det var kul i alla fall. Vi korde pingis och diskuterade svenska saker, som vanligt. De hade kopt rekordelig cider for endast 7 dollar styck = 49 kr!

Kul grej ar att alla gar pa toa med olast dorr. Tre av de husen vi varit i har inte ens las sa man kanner sig riktigt bekvam. Oppnade val toadorren pa minst fyra personer pa gardagens party, trots knackningar. De ar bara saaa avslappnade hahaha.

Vi grillade i alla fall majs ("sooooo weird!!!") och vegbiffar. Och kottatarna fick aven testa pa att ata kangurukott. Det var gott! Skulle egentligen atas jatterott, men det protesterade vi alla mot. Var mort sa tove!

Fick aven lite spraklektioner igar, eftersom det som sagt var var varsta engelska dag ever :'(. Typ sahar var det:

"we we're at joe's house"
"HAHAHA you say joe? we say joe"

Lat typ exakt likadant alltsa! Men det tyckte inte dom. Blev aven skrattattack varje gang vi sa Jaime och Sue, sa skont att uttalet ar korrekt.

Pa lordag aker vi i alla fall vidare mot Canberra. Det kommer kannas trakigt att lamna vart nyfunna kompisgang men forhoppningsvis hinner vi med en avskedsutgang imorgon.



SOLIGA HALSNINGAR FRAN GANGET!

vi och ryggsackarna

Hej hej!


Nu har vi flyttat ut fran sue med tar i ogat, hihi. Lamnade iaf ett fint brev, blommor och en burk honung efter oss.

Bor nu pa ett hostel i stan som heter Nomads (googla om ni vill) och det kanns weiiiiird! Trots att det var ett lite dyrare hostel sa ar rummen mini och varma, men iaf frascha. Ar kareoke i baren har, men vi ar inte sarskilt party an. Gar nog upp och ater chips pa rummet istallet, haha. Kommer nog ta ett tag att komma in i da backpacker life, men imorgon ar det ju iaf BBQx2, woho!!!


PUSSPUSS halsningar ALLA!

Bildbomb light



Liz, Sarah och lilla jag fran i lordags



Sue och Felle pa IKEA

Sue's backyard

Sues fina garden



Forsta besoket i Melbourne, observera Australien Openreklam i bakgrunden!



Chill i Melbourne


IKEA

Snabbesok pa IKEA, felle otroligt stolt!

Hej, hur ar laget?

Hiiiiii everybody!

 

 

Nu sitter vi pa favvisintrenetcafet har i Melbourne och klockan ar snart halv fem. Idag ar det endast 23 grader sa det kanns lite kyligt! Kanns som att vi varit borta jattelange nu och inte bara en knapp vecka. Vi har det i alla fall jattebra har och det ar helt overkligt att vi ar pa andra sidan jorden.

 

Vi bor ju, som ni vet, hos Sue som ar en avlagsen slakting till N&M. Hon ar runt 55, om ni undrar, jobbar i kladaffar och alskar Robbie Williams. Hon skammer fortfarande bort oss och ar supergullig, kanns sorgligt att lamna henne sen, men vi har redan hangt kvar lite for lange. Imorgon tankte vi i alla fall flytta till ett Hostel i St Kilda. Just nu bor vi i Brighton som ar en poshig del av staden, sa det lar kannas valdigt annorlunda pa hostelet.

 

Nu tankte jag skriva lite om vad vi hunnit med hittills. Hang med! Haha, skoja.

 

- Besokt en djurpark. Healesville centrum, tror jag den hette om ni vill googla. Dar sag vi supergulliga australiensiska djur, men sjalva parken i sig var val inte jatteimponerande. Det var aven runt 40 grader varmt sa det blev mest att ga igenom, men det var kul! Nabbdjuren ar mina favvisar! Ser helt overkliga ut.

- Jobbat pa brannan, haha. Har varit pa stranden nastan varje dag. Enligt nagra vi traffade var det en riktigt familjestrand vi har hangt pa men det kanns bara bra for vi ar ju VITAST av alla! Har solskydd 30 varje dag och har annu inte brant oss, wiho.

- Testat utelivet. Nar jag och Tove precis vaknat kommer Sue in och racker mig en telefon. I luren ar hennes basta kompis son som undrar om vi vill hanga med ut pa kvallen. Jag svarar sa gott jag kan med min harliga morgonrost. Eftersom vi somnat senast tio varje dag trodde vi aldrig att vi skulle orka, men vi klarade det haha. Han och hans kompisar var supertrevliga och gulliga. Kanns inte ens som det finns sa trevliga ungdomar i Sverige! De ville verkligen hjalpa oss och erbjod sig att ta hand om oss hur mycket som helst, vi har dock inte horts sen dess, men ska traffas pa onsdag da de ar Australia Day. De ska ha barbeque sa jag ser fram emot att fa i mig ordentligt med kott! Eller fa massa kottmarinad pa min fisk.

 

 

Ar forresten jatteforkylda allihopa, riktigt harligt. Jag kopte nasspray i forrgar och expediten var inte sarskilt serios. Skoja! Hon pratade bara med mig i en kvart om mina sympton, sen gick hon in bakom disken och ba "There's a young girl out there and she thinks she's having a cold.... osv" sen forklarade hon for mig om nassprayen i en kvart, sa bra dar.

 

Nu - hostelcheck!

 

 

Puuuuuuuuuuss och kram fran Felicia

 

 

Forresten tycker jag att min familj ska kommentera mera!!! Familjemedlemmarna Louise och Lovisa ar dock duktiga! Rubriken=svensk fras vi larde nagra australienare, kanns coolt!


Hallo, this is Tove calling

Hej alla sotnotar!

Nu ar man stort brun efter fyra laaanga besok pa stranden, eller inte. Dock ar det stora samtalsamnet efter varje besok hur mycket farg vi har fatt, eftersom Sue ar overtygad om att vi har blivit brunare. Annars ar ett poppis samtalsamne hur ofta man bor eller inte bor tvatta mitt har och om det vore en bra ide eller inte att tvatta det med salt. Nu har jag dock kopt torrschampoo, sa nu kommer det alltid att se skinande rent ut. Skont.


Annars ar jag mycket impad over australienarnas sverigekunskap! Har traffat ett gang efter att Sues basta kompis son, Rick,  ringde och bjod over oss till honom. Flummigt varre och vi var inte sa nervosa, men allt gick fint saklart - vi ar ju sa sjuuuukt grymma pa engelska vid det har laget. Kanner hur korrekt grammatiken flyter pa och hur man hittar orden man letar efter pa direkten.
Harliga felsagningar ar bland annat:


Tove: Tass? Your name is Tass? It means, ohhh, like path...
Felicia: Path?
Tove: Oj, no like ohhh, you know palm. But on animals. In swedish.


eller


Felicia: yeah, we eat alot of herrings on christmas eve and the days after we have like ten bottles.. noo, vad heter burk?
Tove: Typ, jam, nej jurk, nej ingen aning.


Skont att det aldrig blir forvirrat.


Men ater till sverigekunskapen. De visste vilka Hives var, aven om de inte trodde mig nar jag sa att de var fran sverige, och Jens Lekman. Kunde aven rabbla en massa svenska artister som man sjalv aldrig hort talas om. Sa bra av mig!

Var aven en av killarna som visste vem Anders Svensson var! Cooolt, fast han ljog val sakert. Sjalv gjorde man ju aven tabben att saga att Fredrik Ljungberg var en hockeyspelare, sa bra gjort! Men visste saklart Zlatan och Soderling ocksa, ar ju trots allt Australien Open har i stan. Rick hade aven Cheap Monday jeans, cooolt.


Skont att det typ tar en 5 timmar att skriva pa de har tangentborden, Felle sitter bredvid och har skrivit mer an mig pa typ halften av tiden, sa kanns bra.


Ahh nu travde en hast forbi har pa gatan! Tycker inte sa synd om den.


Men ta hand om Sverige nu horrni, sa ses vi typ snart!

Puss!



Tjabba Tjena Halla!

Har kommer en ordentlig update eftersom vi inte varit sa bra pa att uppdatera tidigare, hoppas ni orkar lasa!



Har ej hant supermycket egentligen, hanger pa stranden med Sue for att fa lite farg och far val hora " Did you get any colour girls?" och " You're not white anymore..." ca 20 ggr fran Sue varje dag efter ett  ca 20 min langt strandbesok haha.



Igar var vi pa Healseville Centre, en djurpark som lag ca 1,5 h fran Melbourne. Koalorna blev favoriterna, supergulliga!! sag aven kangurur, Dingos, Emus, nabbdjur mm. Var dock den varmaste dagen kandes det som sa svettades ihjal men det var det vart!



I lordags traffade vi Sue's kompis son och hans vanner. Var hemma hos honom ett tag sen gick vi ut till nat stalle i stan. Ganget var verkligen supersnalla och oppna, inte alls som hemma! Alla ville typ visa oss runt i stan och kom med massa forslag pa vad man skulle se och inte. Pa onsdag ar det Australian Day vilket verkar helt stort har sa hoppas pa massvis med roliga aktiviteter! Alla ar lediga da sa Rick (sonen) ska visa oss runt i stan och ta med oss till nan Barbeque pa kvallen, blir nog great!hihi.



Nu ska vi forsoka hitta nagot vandrarhem tills imorgon (skont att man alltid ar ute i sa god tid) och aven kolla upp bussen till Canberra som skont nog bara tar 9h, tur att man vant sig vid langa resor!!
Vill aven hitta nagot fint att ge till Sue eftersom hon varit sa himla snall och generos.



Hoppas ni har det toppenbra dar hemma, hors snart igen!



Puss & Kram



PS. Nu svarat lite pa alla era fina kommentarer, sa glom ej att kolla dar!

 

/ Matilda


G'day mates!

Helluu allihopa!

Eftersom de andra tjejerna troligtvis sitter och skriver pa langa novell inlagg nu sa skriver jag bara en kort update!
Flygresan hit var som sagt en riktigt hit da jag sat utan tv i tolv timmar, men stirra i luften ar underskattat! det gick faktiskt helt okej.

Trivs jattebra har i Melbourne och Sue som vi bor hos ar varldens snallaste och skammer bort oss rejalt, sa nar vi flyttar in pa ett hostel vilket troligen blir imorgon, kommer de nog kannas lite konstigt, men kul!

Pa onsdag ar det Australian Day och det kommer firas med buller och bong! troligen med BBQ hos nagon cool australienare!

Superkul att lasa alla kommentarer sa kommentera pa, det gladjer oss alla :)

Talk to ya later!!

PUSSAR EN BRUN NATTIS!

Melbourne

Hej pa er allesammans!

Nu sitter vi pa ett internetcafe i Melbourne city, Sue som vi bor hos har tyvarr ingen dator sa darfor vi inte uppdaterat forran nu. For att ta det lite fran borjan, flygresan gick ganska bra trots langtrakighet och trasig tv for Nattis, lyllo henne! Fick iaf massor med mat, hojdpunkterna var som sagt glassen och lite godis!

Kul saker som hande:

- Matilda blev grundligt kroppsvisiterad i London
- Fick en kompis
- Blev skramda direkt av en man som satt bredvid Felicia och Tove, tack for den!
- Tove tappade vattenflaskan hon tankt spara. HIHI!


Sue ar supergullig och skammer bort oss. Tove rakade skamta om att vi bara drack champagne igar sa da kopte hon endast hem fyra flaskor. Kandes schysst. Hon blev i alla fall glad for presenterna sa det var ju tur.


Hoppas ni har det bra och inte halkar for mycket.


Mvh Trillingarnaochtove haha

ps. we love ya!

Hongkong

Stressinlagg fran hongis! Snart gar planet. Nio timmar till! Wiho! Har sovit som sma stockar, noooot! Hoppas ni mar bra. Har atit massa flygplansmat. Vi tva fick aven glass som de andra tjejorna missade. Synd synd.


Hors snart!

/Matilda och Felicia

PACKAT

Har packat ner allt jag behöver <3
Nu ska jag försöka njuta av två timmars sömn. 

Med sorg i hjärtat

Det är med sorg i hjärtat vi lämnar:

Det underbara vädret
Snön och isbanan
Let´s Dance
Mysig väntan på buss och tunnelbana
De roliga uteställena

Nej, nu sovdags.
Ser fram emot tre härliga timmar sömn.

Tjoflöjt!

DET ÄR VI SOM ÅKER "DOWN UNDER"!!!


Hur går det med packlistorna tjejer?

Jaaaaaa?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0